IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi прие програма за нова серия екологични автомобили

Audi прие програма за създаване на серия от екологични автомобили. Тя ще включва от компактни градски коли до спортни модели.

Audi прие програма за нова серия екологични автомобили


Моделите ще бъдат обозначени вътрешно във фирмата със символи от E1 до E5. 

Първият „екомобил” в семейството на Audi ще бъде компактен модел с четири врати, предназначен главно за използване в градски условия. Това ще бъде Е1. Колата ще бъде разработена на базата на бъдещия Volkswagen Up!, но ще има съвършено различен дизайн и различен интериор. Първоначално Е1 ще се предлага с бензинови и дизелови мотори, а на по-късен етап ще се появи и електрическа версия. 

Моделът обозначен като Е2 ще бъде малка спортна кола с разположен в средата екологичен двигател. Това е модел, който вече видяхме в изпълнение на VW – Bluesport. 

Той ще се конкурира в класа на модели като Mazda MX-5. Засега се планира електрическата версия на този автомобил да бъде с мощност 60 к.с. и да има възможност да изминава с едно зареждане почти 100 км. 

Audi E3 ще бъде идеологическият приемник на A2, чието производство беше преустановено през 2005 г. Колата ще бъде с алуминиева каросерия и ще има модулна платформа, на която ще бъде произвеждано и новото поколение на хечбека A3 към 2011 г. 

За Audi E4 засега не се знае почти нищо. Колата ще бъде създадена на базата на концепцията Roadjet и ще има за двигател хибридна система. Електродвигателят ще се зарежда направо от електрическата мрежа за общо ползване (от типа plug-in). 

Последният екологичен модел ще бъде обозначен като Audi E5. Неговата премиера се очаква през 2014 г. и за него се знае най-малко. За него от фирмата казват, че „ще бъде демонстрация за съвместимост между нисък разход и ниски вредни емисии CO2 с отлично поведение на пътя и динамика”. 

Премиерата на първият Е модел на Audi ще бъде още тази година по повод 100 годишнината на фирмата.  
0 от 500